Ружић и Димитров потписали уговор о додели средстава добијених у наградној игри „Узми рачун и победи“ и отворили Услужни центар и зону бесплатног интернета

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић и председник општине Димитровград Владица Димитров потписали су у среду, 26.07.2017.год. у Димитровграду уговор о додели средстава добијених у наградној игри „Узми рачун и победи“. Општина Димитровград је заузела друго место и самим тим освојила новчану награду у износу од 20.000 евра.

Том приликом министар Ружић је изразио захвалност грађанима Димитровграда што су у великом броју узели учешће у овој наградној игри и тако допринели у борби против сиве економије.

„Захваљујем председнику општине и свим грађанима Димитровграда који су учешћем у наградној игри показали лојалност држави Србији, друштву у којем живе, привређују и утичу на многе важне друштвене процесе. Важно је истаћи да је само у првом кварталу ове године, за 46/47% повећан број пријава због неиздавања фискалних рачуна.

Захвалио бих се и бившој министарки, садашњој премијерки, Ани Брнабићм која је омогућила да се један овакав пројекат реализује, као и НАЛЕД-у и Телекому Србији, без чије техничке помоћи не би реализовали све ове пројекте. Након Димитровграда, који је заузео друго место, обићи ћу и Белу Паланку, која је освојила прво место, што је доказ да Пиротски округ заиста води рачуна о фискалној консолидацији“ – истакао је Ружић.

„Изузетно сам задовољан чињеницом што су грађани Димитровграда показали висок степен одговорности учешћем у пројекту који је покренуло Министарство за државну управу и локалну самоуправу, а који су помогли Налед и Телеком, као и бројни привредни субјекти у земљи. Сав новац добијен у наградној игри одлуком грађана биће усмерен у реконструкцију туристичког инфо центра у Димитровграду.

Општина има велики прилив туриста из суседне Бугарске. Између 5.000 и 10.000 бугарских туриста на месечном нивоу дође у Димитровград. Наш постојећи туристички центар је дубоко сакривен у спортској хали и жеља нам је да се премести у центру града, како би туристи лакше дошли до информација о туристичкој понуди наше општине. Захвалио бих се Националној алијанси за локални економски развој – „НАЛЕД“, као и компанији „Телеком“ на бесплатној ви-фи зони” – нагласио је Димитров.

У оквиру посете Димитровграду, Бранко Ружић је заједно са председником општине Владицом Димитровим свечано отворио бесплатну интернет зону у центру града и „Услужни центар Општинске управе“ у Балканској улици бр.7.

Министар Ружић је након отварања истакао да сам центар представља пионирски подухват у Србији и да је од изузетног значаја чињеница, да ће убудуће грађани Димитровграда на једном месту решавати разноврсне услуге у много краћем временском периоду.