„Дани Царибродске шушенице 2017“ окупиће више од 200 излагача – Организатори најављују преко 15 хиљада посетилаца

Треће издање гастро-туристичке манифестације „Дани Царибродске шушенице 2017“ ове године у димитровградској спортској хали окупиће више од 200 излагача из целе Србије, а очекује се и преко 15 000 посетилаца из две суседне земље – Србије и Бугарске. Ово је изјавила за портал ФАР Андријана Најденов, реализатор туристичког програма у Спортско туристичком центру „Цариброд“

Овом догађају у петак, 17. новембра са почетком од 20:00 часова, претходиће „Царибродска седенћа“, а главна манифестација биће одржана у суботу, 18. новембра у 12:00 часова.

Осим пушеног свињског меса – шушенице, на штандовима ће бити изложени и други месни и млечни производи, ајвар, мармеладе, џемови, домаћа храна, најбоља вина познатих српских винарија, као и домаћа радиност и традиционални производи из овог региона.

Најденова каже да ће у богатом културном програму наступити светски познати женски вокални ансамбл „Мистерија женских гласова“ из Софије. Истакнути кувар Стамбол Гештамов из Београда, који води порекло из села Куса Врана, и ове године ће бити промотер манифестације.

За најукуснију шушеницу и најлепше уређен штанд обезбеђене су награде, а догађај организује Спортско туристички центар „Цариброд“ уз подршку општине Димитровград.

 

Преузето са интернет портала ФАР.