Седница Општинског већа: Усвојен извештај о раду и финансијском пословању ЈП „Комуналац“ за 2016. и други квартал 2017. године

На седници Општинског већа општине Димитровград, одржаној 17.08.2017. године, усвојен је извештај о реализацији програма рада и финансијког пословања у 2016 и извештај за други квартал 2017. године јавног предузећа „Комуналац“. Такође, дата је сагласност на Уговор о закупу непокретности у месној заједници Жељуша. Према овој одлуци Дом здравља у Димитровграду може да закључи уговор о закупу простора са неком од апотека. На основу тога, МЗ Жељуша би у наредном периоду требало да добије апотеку.

„На седници већа прихваћен је предлог о разрешењу и именовању чланова и председника Управног одбора Центра за културу због истека мандата. Усвојен је план рационализације запошљених у предшколској установи „8 септембар“ и у Центру за културу. Такође усвојен је извештај комисије за процену штете у атару села Гуленовци и Височки Одоровци. Штета изазвана градом процењена је на 2 милона динара. У складу са законским процедурама покушаћемо да део причињене штете надокнадимо мештанима ових села“, рекао је у изјави за медије Владица Димитров, председник општине Димитровград.

Димитров је изјавио да је усвојен нови правилник за смештај и превоз ученика из руралних подручја, односно ученика са пребивалиштем где нема свакодневног градског превоза. Правилник је дефинисао услове за остваривање права на басплатан превоз и на накнаду трошкова за смештај.

„Већници су дали сагласност на одлуку за набавку дечијих ауто-седишта, коју ће реализовати служба за саобраћај при општинској управи. Размотрен је извештај комисије око пристиглих жалби у вези конкурса за субвенционисање пољопривредне производње из буџета општине Димитровград у 2017. години. Већина њих је неоснована, а самим тим и одбијена, а неколико жалби ће претрпети одређену проверу, након чега ће уследити исплата средстава по конкурсу, истакао је Димитров.

На седници Општинског већа такође су разматрани захтеви месних заједница, као и појединачни захтеви грађана. Неколико одлука са данашње седнице већа наћи ће се на дневном реду седницие СО Димитровград, која ће бити одржана почетком септембра месеца.

Преузето са интернет портала ФАР