Локална самоуправа спремна да помогне привреднике на територији општине Димитровград

На иницијативу председника Уговорне окружне привредне коморе Пирот (УОПК) Драгана Костића и управника Царинарнице Димитровград Александра Тешића је у четвртак 12.10.2017.год. у општини Димитровград одржан састанак са привредницима који имају регистровану делатност на територији општине. Домаћин скупа био је председник општине Владица Димитров.

„Локална самоуправа је чула од привредника са каквим се све проблемима суочавају и сагледала начине како би помогла и олакшала обављање њихове делатности. Успостављени су билатерални контакти између локалних привредника и царинарнице Димитровград са циљем олакшавања царинских процедура, које су наравно у складу са законом.

Привредници ће до краја месеца октобра дати предлог локаланој самоуправи како би се на основу тога поспешило њихово пословање. У разговору са њима пробаћемо да задржимо број радника који су у приватном сектору. Такође, где постоји могућност тај број ће се повећати, а желимо да повећамо и плате у приватном сектору како би на тај начин подигли и животни стандард на већи ниво“ – истакао је након завшетка састанка у изјави за медије Владица Димитров, председник општине Димитровград и додао:

„Са привредницима смо се досегли и теме социјална давања и социјалне мере у смислу да је све мањи број људи који желе да раде код привредника и све више оних који користе социјалне мере које даје локална самоуправа, а самим тим ти људи немају никакву мотивацију да негде раде. Морамо наћи баланс између радних места која нуде привредници и социјалних давања од стране општине како не би подржавали нерад, већ да се плата зарађује. Не мислимо да смањимо давања, већ ће она бити додељивана само онима који су неспособни за рад. Онима који не желе да раде, по правилу не треба ни помагати“.

Преузето са интернет портала ФАР.