Јапанска подршка општини Димитровград – 50.300 евра за набавку амбулантног возила

Влада Јапана је Општини Димитровград обезбедила 50.300 евра за набавку амбулантног возила као подршку унапређењу здравствене заштите у локалним заједницама у Републици Србији погођеним избегличком и мигрантском кризом. Церемонија примопредаје донације за „Пројекат опремања Општине Димитровград амбулантним возилом“ биће одржана у четвртак, 18. маја, у Едукативно-образовном центру у Димитровграду. Свечаности ће присуствовати Његова Екселенција Ђуићи Такахара, амбасадор Јапана у Републици Србији, Драган Тодоровић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Владица Димитров, председник општине Димитровград, речено је у саопштењу за медије јапанске амбасаде.
Укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године достигао је 12.4 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 500 милиона евра.
ПОПОС донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва. Влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за имплементацију пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље. Главне области интересовања Владе Јапана су животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита.
П. Виденов (извор: Амбасада Јанана у Р. Србији)
Фото: Ивица Иванов
Текст је део пројекта „Грађански сервис и мањинска заједница“ који се суфинансира средствима Општине Димитровград у оквиру медијског конкурса за 2017. годину.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.