Зоран Ђуров изабран за новог председника СО Димитровград

Зоран Ђуров, досадашњи заменик председника општине Димитровград поднео је оставку на ту функцију, а на јучерашњој  седници одлуком одборника именован је за новог председника СО Димитровград. Том приликом за скупштинском говорницом Ђуров је изјавио:

„Надам се да ћу са места на коме сам данас изабран остварити добру сарадњу са свим одборницима. Такође, надам се да ће седнице бити не само ефикасне, него и ефективне и да ћемо у коректној и демократској атмосфери донети пуно добрих одлука, а све за добробит наше средине, грађана и саме општине Димитровград“.

На седници локалног парламента усвојен је извештај о пословању буџета општине за период од 1. јануара до 30. септембра ове године. Усвојене су и одлуке о измени и допуни одлуке о буџету општине Димитровград за 2017. годину и о организацији Општинске управе.

Одборници су такође усвојили и одлуку о давању сагласности на измене програма пословања Јавног предузећа „Комуналац“ за 2017. годину, као и одлуку о измени и допуни одлуке о промени оснивачког акта овог предузећа.

На седници је усвојен  финансијски извештај Предшколске установе „Осми септембар“ за период од 1. јануара до 31. децембра 2016. године, извештај о раду ове установе за протеклу и план рада за ову радну годину. Такође усвојена је и одлука о стипендирању студената и награђивању ученика основних и средњих школа са територије општине Димитровград.

 

Преузето са интернет портала ФАР.